tisdag 1 juni 2010

Den godaste Kladdkakan



Godaste Kladdkakan...

200 gsmör
200 gmörk choklad
4 stägg
2 dlströsocker
2,5 dlvetemjöl
1 krmsalt

Daimgrädde:

2,5 dlvispgrädde
1,5 mskkakao
1,5 mskflorsocker
2 stdaim, dubbelförpackningar (à 56 g)


1) Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 centimeter
i diameter.
2) Smält smöret till kakan i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt.
3) Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
4) Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
5) Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa.
6) Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14–15 minuter. Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen
över natten.
DAIMGRÄDDE:
1) Lossa kakan ur formen.
2) Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker.
3) Krossa daimen grovt och vänd ner det mesta i grädden.
4) Bred grädden ovanpå kakan och dekorera med krossad daim.

Eget collage med bild och recept från alltommat.se

Inga kommentarer:


totalt antal besökare:

...den här månaden:

...idag:

...just nu:
Google som tredjepartsleverantör använder cookies för att visa annonser på webbplatsen.
Med hjälp av DART-cookien kan Google visa annonser baserat på användares besök på den här och andra webbplatser på Internet.
Du kan välja att inte ta emot DART-cookien genom att klicka här.