Idag stod A för middagen... riktigt gott!
[Lax med kräftstjärtar och pressad potatis...]
4 portioner
4 portionsbitar laxfilé
1/2 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1/4 tsk cayennepeppar
1 tsk dillfrön
1 burk kräftstjärtar (ca 175 g)
Dillsås:
2½ dl matlagningsgrädde
2 msk koncentrerad fiskfond
1 dl creme fraiche
1 msk pressad citronsaft
1 dl färskhackad dill
salt vitpeppar
Tillbehör: potatis & citron
Gör en skåra mitt ner i varje laxfilébit och lägg laxen i en ugnsform.
Hacka samman alla ingredienser med en matberedare eller för hand.
Lägg ett par matskedar av fyllningen i fiskbitarnas skåra.
Fram till nu kan maten förberedas och stå i kyl.
När det är matdax, baka fisken mitt i ugnen i 225 grader i ungefär
12 minuter.
Sås: Medan fisken står i ugnen gör du såsen. Koka upp grädde och buljong.
Tillsätt creme fraiche och koka upp under omrörning. Smaka av med citron,
dill, salt och peppar. Servera med pressad potatis & dillsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar