måndag 17 augusti 2009

Kvällens: halstrad tonfisk med cajunglaze och spenat- och tomatrisotto


4 pers
500 g färsk gulfenad tonfisk
1 tsk salt
Cajunglaze:
2 msk hackad färsk timjan
2 tsk torkad oregano
1/2 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 tsk rivet citronskal
1 krm salt
2 msk rapsolja
3 msk crema di balsamico limon ( zeta)
eller annan vit balsamvinäger
Risotto:
50 g pinjenötter
2 charlottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk + 1 msk smör
1 1/2 dl arborioris
2 tsk paprikapulver
1 dl torrt vitt vin
7-8 dl varm hönsbuljong från tärning
10 körbärstomater
80 g babyspenat
salt och peppar
Blanda alla ingredienser till cajunglazen i en skål.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och lägg åt sidan.
Skala och hacka charlottenlök och vitlök. Fräs i stekpanna med smör.
Tillsätt ris och fräs ytterligare en stund. Blanda ner paprikapulver, häll på vin.
Rör om så vinet kokar in. Fortsätt att späda, lite i taget, med varm hönsbuljong.
Rör om då och då i ca 20 minuter. Späd tills all buljong är slut.
Halvera och fräs tomaterna i smör. Tomater, pinjenötter och spenat vänds ner
i risotton precis innan servering.
Dela tonfisken i 4 bitar, salta. Pensla med glaze. Hetta upp en panna och halstra
den ca 1 minut per sida. Pensla med mer glaze innan servering.

Inga kommentarer:


totalt antal besökare:

...den här månaden:

...idag:

...just nu:
Google som tredjepartsleverantör använder cookies för att visa annonser på webbplatsen.
Med hjälp av DART-cookien kan Google visa annonser baserat på användares besök på den här och andra webbplatser på Internet.
Du kan välja att inte ta emot DART-cookien genom att klicka här.