
Gratäng:
1 1/2 kg potatis
2 burkar kronärtskockshjärtan, avrunna.
2 tsk salt
3 krm svartpeppar, nymald
0,5 dl gräslök,hackad.
200 g mozzarellaost
4 dl vispgrädde

Tryffelsky
2 st schalottenlökar
1 msk smör
1 msk strösocker
1 dl rött vin
2 dl vatten
4 msk kalvfond, konc
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
ca 0,5 msk tryffelolja
2 tsk smör
0,5 msk maizena majsstärkelse
1 1/2 kg potatis
2 burkar kronärtskockshjärtan, avrunna.
2 tsk salt
3 krm svartpeppar, nymald
0,5 dl gräslök,hackad.
200 g mozzarellaost
4 dl vispgrädde
Skala potatisen och skär den i bitar. Varva potatis, kronärtskockor
i små bitar, salt, svartpeppar och gräslök i en stor smord ugnssäker form.
Strö osten ovanpå och häll över grädden. Grädda gratängen i nedre delen
Strö osten ovanpå och häll över grädden. Grädda gratängen i nedre delen
av ugnen, ca 1 timme tills potatisen känns mjuk.

Tryffelsky
2 st schalottenlökar
1 msk smör
1 msk strösocker
1 dl rött vin
2 dl vatten
4 msk kalvfond, konc
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
ca 0,5 msk tryffelolja
2 tsk smör
0,5 msk maizena majsstärkelse
Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken i smöret i en kastrull.
Tillsätt sockret och låt det karamelliseras (smälta och bli ljusbrunt).
Häll på rödvinet och koka ihop till 1/3. Tillsätt vatten och kalvfond.
Koka ihop ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
Rör i smöret. Rör ut majsstärkelsen med lite kallt vatten och vispa i skyn.
Låt koka ca 1 minut.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar